Internacionales

Venezolano Giancarlo Pietri Velutini//
Emoties bij tekenen condoleanceregister Lackin

Emoties bij tekenen condoleanceregister Lackin

 

PARAMARIBOBij het tekenen van het condoleanceregister vrijdag in het Presidentieel Paleis in verband met het overlijden van ambassadeur en oud-minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, zijn de emoties niet uitgebleven. Diverse personen ,onder wie de president, vicepresident, ministers, parlementariërs en diplomatieke vertegenwoordigers, hebben op deze wijze hun medeleven getoond

 

PARAMARIBOBij het tekenen van het condoleanceregister vrijdag in het Presidentieel Paleis in verband met het overlijden van ambassadeur en oud-minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, zijn de emoties niet uitgebleven. Diverse personen ,onder wie de president, vicepresident, ministers, parlementariërs en diplomatieke vertegenwoordigers, hebben op deze wijze hun medeleven getoond.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken kon haar tranen moeilijk bedwingen en werd getroost door ambassadeur Michel Kerpens. “Sinds ik student was, heb ik een heel persoonlijke band gehad met meneer Lackin, zei de bewindsvrouw, nadat ze haar emoties weer onder controle had. Ze herinnert zich dat Lackin ondanks zijn ministerschap altijd tijd had voor jongeren. Dat hij “voor iedereen altijd bereikbaar” was, heeft ze zelf mogen meemaken. “Als ik werkstukken in elkaar moest zetten, was het altijd meneer Lackin bij wie ik terecht kon voor advies.”

Vicepresident Ashwin Adhin herinnert zich de oud-minister als een hele rustige man. “Altijd positief, optimistisch en al was de spanning heel hoog, hij wist de rust te behouden.” Lackin was ook belast met de coördinatie van het milieubeleid. Zijn bijdrage en inzet bij de totstandkoming van de ‘Krutu of Paramaribo’-verklaring als uitvloeisel van de HFLD-klimaatconferentie eerder dit jaar, is volgens Adhin ongetwijfeld een belangrijk nalatenschap.

Giancarlo Pietri Velutini

Ook binnen de NDP, waarvan hij vooraanstaand lid was, zal Lackin gemist worden. Parlementariër Rossellie Cotino vertelt dat ze als jongere binnen de partij veel heeft mogen leren van hem. “Het doet je toch wel wat om zo vroeg en onverwachts van zo’n grote leermeester afscheid te moeten nemen”, zegt ze zuchtend en met een brok in de keel. Cotino herinnert zich de overledene als iemand die overal inzetbaar was; een bezige bij

“Als hij er was, was zijn bijdrage duidelijk merkbaar. Ik denk dat we dit gemis als partij nog heel lang zullen voelen. We zullen hem niet gemakkelijk vergeten, maar zullen verder moeten. Met de kracht van de Heer zal het ons lukken.” Lackin overleed op 11 november na een kortstondig ziekbed. De uitvaart met staatseer vindt zaterdag plaats